fredag 12 november 2010

Jag är så jävla perfekt!

Jag tycker det är oerhört viktigt att mina barn äter en god och näringsrik frukost för det är det viktigaste målet på hela dagen. Så därför så ger jag mina barn vaniljyoghurt och chokladflingor varje morgon. Vanilj och choklad (alltså kakao) kommer ju båda från naturen så det måste ju vara oerhört nyttigt!

Sen så tycker jag det är väldigt viktigt att min tvååring sover i sin egen säng. Herregud hur skulle det gå om han kom till vår säng varje natt. Han måste ju bli trygg i att sova i sin egen säng. Så därför ligger jag och maken varje natt i en 120 cm lång och 70 cm bred utdragsäng.

Lördagsgodis äter vi bara på lördagar, förutom på fredag då det är fredagsmys..ja, och på söndag förstås om det finns godis över. Onsdagar kallas ju för lilla lördagen så det har det väl hänt att det blir lite godis då också. Men annars tycker jag det är superviktigt att barnen bara äter godis en gång i veckan.

Det är också väldigt bra att barn har regler och att man är konsekvent i sin barnuppfostran. Därför har jag sagt till mina barn att dem bara får slå varandra mjukt och inte så hårt att dem kan skada varandra. Jag brukar heller aldrig hota mina barn med jultomten och att om man inte är snäll så får man inga julklappar av honom. Det vore ju fruktansvärt omoget av mig som förälder att göra så! Jag är alltid konsekvent när jag talar med mina barn. Som den där gången när min dotter vill ha en tredje glass den där tisdagen, då sa jag att nu får du bara ta en till, så det så!

Som förälder är man en förebild för sina barn. Vilken tur att jag aldrig har gjort kullerbyttor i dubbelsängen, aldrig suttit för länge framför datorn, aldrig druckit vin och absolut aldrig svurit åt andra bilförare när jag kört bil.

Fy faan vad jag är en bra förälder!

2 kommentarer: