lördag 13 november 2010

Nä, jag är inte så jävla perfekt!

Jag önskar att jag vore en sofistikerad person. En sån där tjej som aldrig hasar omkring hemma med mysbyxor och rufsigt här. Som alltid vet vad hon ska säga för hon har tänkt på det innan hon öppnar munnen. En person som alltid vet den senaste inom musik, mode och litteratur. Som har ett hem där alla rum går ton i ton och där det finns en enhetlig tanke bakom inredningen.

Jag skulle vilja vara en händig person. En sådan där tjej som lätt skruvar upp en hylla utan att den hänger snett, som kan tapetsera, som byter däck på bilen, som vet hur man installerar saker på datorn och som alltid ser supersnygg ut i snickarbyxor.

Tänk om jag vore den där kvinnan som kunde sy gardiner eller baka små cupkakes till barnkalasen. Den kvinnan är jag inte tyvärr, för jag har inte tålamodet. Små pillriga saker som tar tid gör mig irriterad. Nä, svisch svosch säger jag bara. Det ska gå snabbt och vara effektivt när jag gör något. Varför sy när man kan köpa färdigsytt, varför baka små cupkakes när man kan göra en hel tårta. Jag sitter aldrig och bygger pärlplattor eller pysslar med småsaker med mina barn, det är för pilligt för mig. Jag bygger hellre en hel koja i vardagsrummet, det är liksom mera rejält.

Jag har aldrig varit speciellt allmänbildad som person. Jag gick ut skolan med hyfsade betyg men har liksom aldrig fått någon kläm på vad huvudstaden där och där heter eller vad roten ur något blir för något. Jag är egentligen ganska ointresserad av politik fast jag hatar orättvisor. Jag har aldrig vunnit i Monopol.

Jag har alltid varit lite för tjock och jag har aldrig gillat att sporta. Jag är usel på att ringa mina vänner bara för att höra hur dem mår. Jag svär.

Men, trots det så har jag ett jobb där jag trivs, en familj som jag älskar och som älskar mig. Jag har underbart roliga vänner som faktiskt tycker att jag är en ganska härlig person att vara med. Jag har barn som älskar att pyssla och som gärna gör det. En son som vet allt om geografi och som tycker att matematik är det bästa som finns. En dotter som fingervirkar och kan baka. Jag älskar att kramas och gör det gärna. Jag är väldigt påhittig och kan vara lite rolig ibland. Jag är ett proffs på att möblera om hemma och jag bakar goda kanelbullar. Jag är en person som vågar säga vad jag tycker och jag är empatisk och omtänksam.

I bloggvärlden finns det massor av perfekta personer. Som visar upp sina perfekta hem och talar om sina perfekta liv. Men man ska inte tro allt man läser. Ingen är helt lycklig och ingen person är helt perfekt heller. Alla har sina brister.

Glöm aldrig det när ni besöker en blogg vars liv framstår som en hollywood dröm. Det handlar bara om vilken bild man vill måla upp.

2 kommentarer:

  1. Fy fan vad det är tråkigt att vi inte bor närmare varandra, för även om det skiljer lite mellan oss i ålder så är vi otroligt lika i mkt, iaf av vad du skriver i detta inlägget. Jag är en väldigt påhittig och pysslig person, men jag gör nästan alltid allt lite halvdant. Det ska gå fort och min idé ska funka direkt. Jag har scrapbooks och massa sånt till Sophia som bara är påbörjade för det var bara kul en stund, jag har fållat gardinerna från Ikea själv med Ikeas snabbfållband som har lossnat och hänger lite i fransar (men det är bakom soffan så det syns inte). Jag vill gärna baka egna tårtor och avancerade måltider men resultatet blir ofta väldigt hemmagjort ;) Jag skulle vilja vara en Bree (Desperate Housewives) fast utan att vara så stel och fin i kanten :)

    Tur att internet finns så man kan ha kontakt med människor man inte hade träffat annars ;)

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra att det finns fler :) ja, bloggvärlden öppnar verkligen möjligheten med att träffa nya vänner.

    Kram uwis

    SvaraRadera